FAQ Relatiebemiddeling

Wij zijn het enige relatiebureau dat een wetenschappelijk erkende persoonlijkheidstest gebruikt, die dan ook alleen door daartoe bevoegden mag worden afgenomen of geïnterpreteerd. Zelfs relatiesites die zeggen een 'wetenschappelijke aanpak' te volgen, noemen hun test niet 'wetenschappelijk erkend', maar 'wetenschappelijk verantwoord' of 'wetenschappelijk onderbouwd'. Wetenschappelijk onderbouwd of verantwoord is een benadering al snel. (Ook het aloude turven is bijvoorbeeld 'wetenschappelijk verantwoord' of 'wetenschappelijk onderbouwd'). 'Wetenschappelijk erkend' is iets niet snel.

Wij geloven niet dat je met een ruwe testuitslag kunt matchen, of die nou wetenschappelijk erkend, verantwoord of onderbouwd is. Liefde overkomt mensen. Het is niet iets wat een computer(programma) kan maken. Gelukkig maar! Onze test is dan ook geen 'matchingstest' (want die bestaan niet), maar een persoonlijkheidsvragenlijst. Het resultaat daarvan analyseren we voor iedere cliënt afzonderlijk en vertalen we vervolgens naar een exclusief profiel voor persoonlijke bemiddeling. Zo combineren we wetenschappelijke kennis en een persoonlijke aanpak voor een hogere slagingskans.

Nee. Relatietherapie gaat om het oplossen van relatieproblemen tussen twee mensen, niet om het bij elkaar brengen daarvan zoals bij relatiebemiddeling het geval is. Voor relatietherapie kun je contact opnemen met een relatietherapeut.

Ilse Relatiebemiddeling zet geen gegevens van leden op het internet, zoals met name datingsites doen en ook sommige relatiebureaus. Je gegevens worden verder uiteraard opgeslagen en bewaard conform de voorgeschreven beveiligingsvoorschriften binnen de nieuwe wet- en regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast is het goed te weten dat binnen de relatiebemiddeling geen opleiding tot relatieconsulent bestaat die door de Rijksoverheid wordt erkend. Relatiebureaus kunnen dan ook niet met officieel geschoolde consulenten werken. Wij hebben ons hierin wel willen onderscheiden. Want mensenkennis en kennis over mensen zijn toch wel heel verschillende dingen, naast dat consulenten gewoon ook met heel gevoelige privé informatie te maken krijgen. Ons bureau stelt aan de consulent daarom de eis de universitaire studie psychologie te hebben afgerond, met een affectie voor hechting, relatie en coaching. Al onze consulenten voldoen aan deze eis. De beroepscode die onze consulenten hebben, bestaat uit meer dan 100 artikelen, waardoor een betere waarborg voor kwaliteit en zorgvuldigheid van het omgaan met jou en je gegevens in de huidige relatiebemiddeling niet te vinden is.

Nee. Wij werken met wat wij noemen ‘presentaties’ die individueel en met code naar leden worden gestuurd. Bij ons kan iemand dus geen ordner openslaan en even rondneuzen. Daarnaast worden gegevens van onze leden niet online gezet, zodat er geen enkele kans is dat die per ongeluk gehackt worden.

Onze leden zijn hoger opgeleid, maatschappelijk vaak succesvol, sociaal betrokken, ondernemend, zelfbewust, financieel onafhankelijk, lief, goed verzorgd, op zoek naar liefde en niet uit op een avontuurtje. Sommigen zijn gescheiden, sommige hebben wel kinderen en andere niet. Er zijn leden die weinig relatieverleden hebben, anderen hebben een partner verloren. Leeftijden variëren tussen zo tussen de 27 en 77 jaar. Als jij je in dit beeld herkent, behoren onze leden dus tot jouw referentiegroep.

Ja en nee. Natuurlijk zal je consulent de sectie bemiddeling adviseren. Maar alléén gematcht worden door degene die je heeft ingeschreven, kan niet bij een groot bureau als het onze. Want ga maar na, een consulent kan nooit zoveel mensen inschrijven dat daar een serieus bestand uit kan groeien. Er zijn eenvoudig te weinig dagen in een jaar om dat te doen, als diezelfde persoon iemand moet inschrijven, het profiel moet maken, de matching moet doen, voorstellen aan die persoon moet geven, feed back daarover verzamelen enzovoorts. Bij kleine relatiebureaus met minder leden en dus een kleiner bestand zou dit kunnen (soms worden zelfs dan ook nog directietaken door die persoon of personen gedaan.) Maar bij grotere bureaus zijn deze taken gescheiden, waardoor meerdere mensen zich met jou als lid bezig houden, met als voordeel dat je meer kandidaten aangeboden krijgt.

Jazeker. Allereerst is er natuurlijk de persoonlijke service en het gemak. Zo krijg je een duidelijk profiel in je postvak waarover door een bureau is nagedacht, in plaats van dat je je door tientallen introducties moet worstelen en/of een computerprogramma iets bij elkaar heeft gehusseld. Bovendien weet je zeker dat de andere kandidaat ook serieus op zoek is naar een duurzame relatie, aangezien die net als jij gescreend is en een soortgelijke procedure heeft doorlopen. Vervolgens is je privacy natuurlijk een heel ander verhaal, omdat je profiel niet door jan en alleman kan worden bekeken, zoals op het internet het geval is. Verder mag je per voorstel een betere matching verwachten van een relatiebureau, omdat op een andere manier gekeken wordt wie bij je past dan een datingbureau. De metafoor van met hagel schieten of met scherp wordt hierbij vaak gebruikt. Ten slotte is een laatste verschil de mogelijkheid aanvullende persoonlijke coaching te krijgen, afhankelijk of een bureau dat aanbiedt.

Omdat het waar is. Om precies te zijn, zeggen wij binnen de persoonlijke relatiebemiddeling aantoonbaar de hoogste slagingskans te bieden aan hoger opgeleide singles in het jaar direct na inschrijving. Die slagingskans hangt namelijk af van een aantal factoren, te weten van de omvang van het bestand van een relatiebureau, van de kwaliteit van matchen en van je eigen inzicht in wie bij je past en waarom. Op elk van deze factoren bieden wij meer: zo zijn we het relatiebureau met het grootste bestand aan hoger opgeleiden, zijn we door onze wetenschappelijke persoonlijkheidsvragenlijst in staat een kwalitatief superieur matchingsprofiel op te stellen en hebben we de deskundigheid om middels advisering je relatievalkuilen op te kunnen sporen en zo jouw eigen inzicht in wie het best bij je past en waarom te vergroten. Dus daarom zeggen wij dat, omdat het (dus) waar is.

Relatiebemiddelingsconsulenten van Ilse Relatiebemiddeling
Klik op een locatie voor de daar werkzame consulent(en)